"Am ieşit din mine ca să păşesc mai departe..."*MiRcEa ELiAdE(1907-1986)

vineri, iulie 24, 2020

Uneori, în astfel de situații, aș fi vrut să fiu proastă... 😥

Acum mai bine de o sută de ani, Rudolf Steiner a scris următoarele:

′′ În viitor, vom elimina sufletul cu medicamente. Sub pretextul unui ′′ punct de vedere sănătos va exista un vaccin prin care corpul uman va fi tratat cât mai curând posibil direct la naștere, astfel încât ființa umană să nu poată dezvolta gândul existenței sufletului și spiritului.
Medicilor materialiști, li se va încredința sarcina de a îndepărta sufletul omenirii. Ca și astăzi, oamenii sunt vaccinați împotriva acestei boli sau a bolii, deci în viitor, copiii vor fi vaccinați cu o substanță care poate fi produsă tocmai în așa fel încât oamenii, datorită acestei vaccinări, să fie imuni la a fi supuși ′′ nebuniei ′′ din viața spirituală. Ar fi extrem de deștept, dar nu și-ar dezvolta conștiința, iar acesta este adevăratul obiectiv al unor cercuri materialiste.
Cu un astfel de vaccin poți face ușor corpul eteric să slăbească în corpul fizic. Odată ce corpul eteric este detașat, relația dintre univers și corpul eteric ar deveni extrem de instabilă, iar omul ar deveni un automaton, căci corpul fizic al omului trebuie lustruit pe acest pământ prin voință spirituală. Deci vaccinul devine un fel de forță arimanică; omul nu mai poate scăpa de un sentiment materialist dat. Devine materialist al constituției și nu se mai poate ridica la spiritual ".

Rudolf Steiner (1861-1925)