"Am ieşit din mine ca să păşesc mai departe..."*MiRcEa ELiAdE(1907-1986)

sâmbătă, octombrie 01, 2016

Despre scări, vorba vine "fermecate"... Qui prodest ?

"Intelectualul băsist" Gabriel Liiceanu despre Traian Băsescu:
  •   "A urcat glorios și a coborât indecent scara puterii".
  •   "Poate fi regăsit astăzi alături de cele mai sinistre figuri din peisajul nostru politic, contestând cot la cot cu ei DNA-ul și deplângând distrugerea de către justiție a <<marilor oameni de afaceri români>>. Adică, nici mai mult nici mai puțin, decât pe cea a ofițerilor sub acoperire din vremea lui Ceaușescu".
  •   "Același om care vorbea cândva de <<slugile plătite de la televiziunile mogulilor>> (pe care acum le frecventează) îi numește astăzi pe ziariștii care, mânați de un crez, l-au sprijinit în clipele grele ale mandatelor lui, <<lingăi de bunăvoie>>".
  •   "Îl vedem aproape seară de seară făcând zob, cu fiecare apariție în public, toate valorile care păreau că, slujindu-le, l-au transfigurat".
  •   "Băsescu a devenit anti-Băsescu".
-------------------
Da de unde !?! Băsescu a devenit el însuşi ! Demult, scriam că principalii vinovaţi sunt cei care i-au netezit drumul pe fiecare treaptă a scării sale către gloria ce părea a fi eternă... Au fost ei prostiţi, conştient sau inconştient? Mai degrabă aş zice că ei înşişi au crezut că-l pot prosti (= manipula) pe cel de care azi, încă o dată, se dezic. Dar au luat-o-n freză... Şi asta doare!