"Am ieşit din mine ca să păşesc mai departe..."*MiRcEa ELiAdE(1907-1986)

joi, august 07, 2014

Azi am aflat...

că mă număr printre câştigătorii Concursului naţional "Europa, casa noastră"... Încă nu-mi revin. Mi-am dorit enorm să "prind" unul din locurile câştigătoare, care asigurau o vizită la Bruxelles, şi am muncit mult pentru asta. Puteam să fiu prima? Cred că da, dar acum asta contează mai puţin. Toţi cei calificaţi au primit acelaşi premiu.  Am sfârşit prin a concura la o categorie pentru care nu mă pregătisem, dar aveam mai multe activităţi decât erau necesare.
Am realizat încă ceva frumos pentru şcoala mea mică? Sau am făcut-o doar pentru a-mi demonstra mie însămi că pot?  Cred că cele două s-au îmbinat armonios încă o dată.
 Nu ştiu în ce mă voi implica din toamnă. Nu ştiu nici dacă voi mai dori s-o fac. Poate că voi lua o pauză, mulţumindu-mă doar cu activitatea la clasă şi cu voluntariatul în domeniul ecologiei. Poate că e mai puţin dureros decât să mă implic în proiecte în care nu cred decât eu însămi. Culmea e că le duc la bun sfârşit... 
Nu mi-am anunţat decât familia (ca de obicei, n-a sărit nimeni în sus; asta e, i-am obişnuit cu reuşite, cu o singură excepţie. ) şi câţiva apropiaţi.