"Am ieşit din mine ca să păşesc mai departe..."*MiRcEa ELiAdE(1907-1986)

marți, martie 21, 2017

21 martie - Ziua internaţională a poeziei

Mi-ar fi plăcut să fi scris o singură poezie, dar nu mă pot lăuda nici măcar cu cele câteva haiku compuse mai demult, în urma unei provocări lansate de un bun amic, Marius Gheorghiu. Provocarea fusese lansată, în mod ciudat, Florii albastre... Cum Dumnezeu am putut fi percepută acolo mai sensibilă decât eram aici sau pe cealaltă pagină, nu ştiu. Poate că Floarea albastră a reprezentat acea parte din mine neatinsă de zelul politic al începuturilor mele pe FB. Deci am încropit şi eu ceva în viaţa mea, deşi nedemn de ce-au compus Denisa şi Marius. Talentul lor este uriaş şi mă înclin în faţa lor pentru asta, cum la fel o fac şi-n faţa celorlalţi prieteni virtuali ai mei pentru care cuvintele nu mai au demult taine nepătrunse: Ioan Ivaşcu şi Adrian Stângă.
Ani buni m-am mulţumit doar să comentez, literar vorbind, ce-au scris alţii. Uneori mai bine, alteori mai puţin inspirat, semn că am ales, până la urmă, să studiez Chimia... :)
Dar am citit poezie. Nu multă, multă. Am citit atât cât să-mi dau seama că sufletul meu e acolo, la locul lui, nealterat de "bube, mucigaiuri şi noroi"... Şi ori de câte ori mă străbate îndoiala, nu ezit a mă-ntoarce într-o lume în care sentimentele prind forme şi culori şi sunete...
---------------
Eu nu regret (Magda ISANOS)
Eu nu regret povestea de iubire,
dar e nespus de trist şi de ciudat
să simţi c-asemeni unui fir subţire
ceva frumos din tine s-a sfărmat.

Şi nu mai ştiu anume ce, şi-anume când,
căci toate ca-ntr-un vis s-au petrecut
de-ţi vine să porneşti, de alţii întrebând
de-au fost aievea cele ce-au trecut.